2018达州成人高考专升本《英语》模拟题及答案(6)

达州成人高考报名网 www.00336.net 发布时间: 2018-08-07

1. He was sad and ________ after his wife ran off with another man.

  A) alone B) lonely C) longing D) along

  2. You can go out, _______ you promise to be back before 11 o’clock.

  A) as far as B) as soon as C) as long as D) as well as

  3. If you don’t know her telephone number, ________ it up in the directory.

  A) make B) bring C) look D) put

  4. The children were eagerly looking ________ the party.

  A) forward to B) down on C) up to D) out for

  5. He met with a heavy _______ ; over a thousand pounds was stolen from his shop.

  A) robbery B) theft C) loss D) lose

  6. One of the most important purposes of the United Nations is to _______ international peace.

  A) contain B) obtain C) maintain D) attain

  7. The ________ of doctors believe smoking is harmful to health.

  A) mainly B) majority C) most D) speciality

  8. Near half of the Congress is of lawyers.

  A) made out B) made up C) set out D) set up

  9. Pay increases will not always make _____ poor working conditions.

  A) use of B) up of C) up to D) up for

  10. He did everything in a leisurely _____

  A) method B) manner C) mind D) mood

  11. _____ship has been wrecked on those rocks.

  A) Many B) Plenty of C) Many a D) Lots of

  12. —I thought you wouldn’t mind.

  —well, _______ I don’t. But you should have asked me first.

  A) as a matter B) as a fact C) no matter the fact D) as a matter of fact

  13. The ________ speed on this road is sixty miles per hour.

  A) limited B) restricted C) maximum D) immense

  14. Typescript looks best when at least an inch of _______ is left on all four sides of the page.

  A) space B) room C) marking D) margin

  15. If you think the medicine will do you any good. ________ try it.

  A) by all means B) by means of C) by the way D) by no means

  16. How do you want the beef— rare, _______, or well done?

  A) minimum B) medium C) middle D) minor

  17. A person with ________ disorders is one who is ill in mind.

  A) manner B) spirit C) metal D) mental

  18. —I’m sorry to have troubled you.

  —Don’t _________ it.

  A) bother B) apologize C) mention D) complain

  19. _________ weather is warm and pleasant.

  A) Mild B) Middle C) Gentle D) General

  20. In judging his achievement we must _______ in mind that he has had no previous experience of this kind of work.

  A) bring B) bear C) get D) put

21. —I heard that your wife had been in hospital last week. Is she all right now?

  — Thanks. She had just a _____ operation and she’ll be home on Friday.

  A) short B) small C) minor D) light

  22. When Mrs. Wilson returned from the reception desk, she found her suitcase _________ .

  A) missed B) missing C) taken D) disappearing

  23. She knows very little French; this often leads to ________ when she visits France.

  A) misunderstandings B) mistakes C) misfortunes D) misleadings

  24. The workers’ demands are _________ ; they’re asking for only a small increase in their wages.

  A) accurate B) excessive C) moderate D) emotional

  25. The book was not only amusing, but it also gave a valuable __________ lesson.

  A) moral B) model C) gentle D) modern

  26. With the help of modern science and technology, man is learning more and more about the ________ universe.

  A) strange B) gracious C) numerous D) mysterious

  27. You can’t learn anything with a attitude.

  A) necessary B) negative C) positive D) creative

  28. Switzerland remained _________ during both of the two world wars.

  A) neutral B) nuclear C) natural D) mutual

  29. I can’t follow your advice, ________, thank you for giving it.

  A) In spite B) Although C) However D) Nevertheless

  30. Anybody with _______ intelligence would know that the earth is not the centre of the solar system.

  A) normal B) formal C) former D) mature

  31. My grandmother received _________ gifts on the eightieth birthday.

  A) numerous B) plenty C) generous D) enormous

  32. John dropped out of college although his parents strongly ________ it.

  A) recommended B) committed C) objected D) subjected

  33. Since the old man was in such a serious condition, I felt ________ to send him to hospital.

  A) essential B) devoted C) responsible D) obliged

  34. He has already ________ a passport and a visa for going to the United States.

  A) caught B) obtained C) reached D) required

  35. It’s my birthday, and we are going to celebrate the ____ by having a few friends in for the evening.

  A) moment B) occasion C) period D) instance

  36. At her first day in school, the young teacher was deeply ______ by the naughty boys.

  A) defended B) offered C) offended D) frightened

  37. In headlines the verb “be” is always _____to save space.

  A) hidden B) lacked C) lost D) omitted

  38. The doctor has _____ on hundreds of wounded soldiers and in most cases he was successful.

  A) operated B) processed C) cured D) cut

  39. Don’t let slip any ______of practising your English.

  A) time B) place C) possibility D) opportunity

  40. Bill and Mary never agree to each other; they seem to have ________ ideas about everything.

  A) difficult B) opposite C) objective D) subjective

参考答案:

  1. B 2. C 3. C 4. A 5. C 6. C 7. B 8. B 9. D 10. B

  11. C 12. D 13. C 14. D 15. A 16. B 17. D 18. C 19. A 20. B

  21. C 22. B 23. A 24. C 25. A 26. D 27. B 28. A 29. D 30. A

  31. A 32. C 33. D 34. B 35. B 36. C 37. D 38. A 39. D 40. B


与“2018达州成人高考专升本《英语》模拟题及答案(6)”相关阅读